Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) συμμετείχε στη 2η Διακρατική Συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου @nclusion, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Απριλίου 2025 στην Αλζίρα (Ισπανία), με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο: Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Ισπανία, Ελλάδα και Πολωνία.
Οι εταίροι του έργου είχαν προηγουμένως ετοιμάσει έξι εθνικές εκθέσεις, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς που έγινε στο πλαίσιο του έργου, σχετικά με τις ανάγκες για αλλαγές στις θεσμικές στάσεις και διαδικασίες προς ΛΟΑΤΚΙ+ μετανάστες και πρόσφυγες. Κάθε έκθεση αναδεικνύει τις προκλήσεις, καλές πρακτικές και προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση της ένταξης και προστασίας ανά χώρα. Πατήστε εδώ για να δείτε τις εκθέσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Ισπανία, παρουσιάστηκαν τα κύρια ευρήματα των διακρατικών εκθέσεων, αξιολογήθηκαν τα κύρια κενά και οι ανάγκες σε γνώση και ευαισθητοποίηση μεταναστευτικών οργανώσεων, ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων και τοπικών αρχών, και έγιναν εισηγήσεις για μέτρα, μεθόδους και δράσεις που μπορούν να προωθήσουν αλλαγές στις στάσεις, τη δεοντολογία και τις διαδικασίες των τριών ομάδων-στόχων, με στόχο την προώθηση της ένταξης των ΛΟΑΤΚΙ+ μεταναστών και προσφύγων σε τοπικό επίπεδο.
Παρουσιάστηκαν επίσης τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη ενός προγράμματος εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για μεταναστευτικές οργανώσεις, ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και τοπικές αρχές, με 3 εκπαιδευτικές ενότητες αντίστοιχα για καθεμία από τις ομάδες.
Στόχος μας είναι η ενίσχυση των γνώσεων, της ευαισθητοποίησης και των ικανοτήτων του προσωπικού, των μελών ή/και των εθελοντών τους, όσον αφορά την ένταξη των ΛΟΑΤΚΙ+ μεταναστών και προσφύγων.
Το έργο @nclusion στοχεύει στη βελτίωση της ένταξης των ΛΟΑΤΚΙ+ μεταναστών και προσφύγων, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, μεταναστευτικών ομάδων, κοινοτήτων και τοπικών αρχών. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF).


