Εργαστήρι στο πλαίσιο του έργου NEEMO στην Κύπρο

You are currently viewing Εργαστήρι στο πλαίσιο του έργου NEEMO στην Κύπρο

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) διοργάνωσε το 2ο και τελευταίο μέρος του εργαστηρίου με τίτλο «Ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης» στις 27-29 Σεπτεμβρίου, 2022. Το εργαστήρι διοργανώθηκε στην Κύπρο στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου EU H2020 NEEMO (Networking for Excellence in Electric Mobility Operations) που καταπιάνεται με τον γενικότερο τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από τους οργανισμούς που, μαζί με την ΑΝΕΛ, απαρτίζουν το εταιρικό σχήμα του έργου, συγκεκριμένα:

  • Πανεπιστήμιο της Μάλτας «Malta College of Arts, Science and Technology (MCAST), Energy Research Group (MCAST Energy)»,
  • Ινστιτούτο Austrian Institute of Technology (AIT)
  • French Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA)

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, διεξήχθη επίσκεψη μελέτης στα κεντρικά γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση της υπηρεσίας e-charge. Κατά την επίσκεψη, η Διεύθυνση Μη Ρυθμιζόμενων Δραστηριοτήτων της ΑΗΚ παρουσίασε στους επισκέπτες τη δομή και λειτουργία του συστήματος e-charge, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της υποδομής και του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης του δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά επί τόπου επίδειξη φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σταθμό φόρτισης του δικτύου που βρίσκεται έξω από την κεντρική είσοδο των γραφείων της ΑΗΚ.

Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, διεξήχθη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, του Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Κατά τη συνάντηση, λειτουργοί του Τμήματος παρουσίασαν στους επισκέπτες την πολιτική και τα υφιστάμενα σχέδια χρηματοδότησης του Υπουργείου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Μάθετε περισσότερα για το έργο EU H2020 NEEMO εδώ.